AED in de buurt

AEDSymbool AED

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en wordt ingezet bij een acute stilstand van de bloedsomloop, meestal veroorzaakt door hartritmestoornissen.
Via www.aedlocator.nl kunt u de dichtstbijzijnde AED vinden.

De AED is herkenbaar aan het officiële logo, dat is ontwikkeld volgens Europese normen. Het logo of beeldmerk staat symbool voor de functie van de defibrillator.


In principe mag iedereen een AED gebruiken. Ook als u nog nooit een cursus heeft gevolgd. Nederland kent geen wettelijke bezwaren.Uit onderzoek blijkt dat ook ongetrainde mensen een AED succesvol in kunnen zetten. Het heeft dus altijd zin. Maar een training verhoogt de kans op succes wel aanzienlijk. Dat heeft vooral te maken met de snelheid van handelen. De eerste 6 minuten zijn van levensbelang. Als u ter plekke de instructies moet lezen en begrijpen, gaan er veel kostbare minuten verloren. (Bron: Hartstichting)

Reanimatie App

De gratis Reanimatie App van de Hartstichting is een handig hulpmiddel om uw kennis op te frissen. Deze App geeft in beeld en geluid aan wat u moet doen bij een hartstilstand. Alle reanimatiestappen tot en met de inzet van een AED komen aan bod.